Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

четвер, 27 жовтня 2016 р.

Найбожевільніші вчинки письменників

Геніальні люди здатні на найдивніші витівки.
Талановитим людям прощається багато, геніальним - практично всі. Багато письменників славилися і славляться ексцентричною поведінкою, деякі з них відомі через свої вчинки не менше, ніж через свої книги. 

У цьому матеріалі зібрані найдивніші вчинки письменників минулого і сучасності. Знайомтеся і пам'ятайте - таке дозволено тільки справжнім геніям. 

1. Микола Гоголь, перебуваючи в своєму московському будинку, спалив у каміні продовження «Мертвих душ». Другий том твору горів під благання слуги Семена, який просив «Не губити рукопис».





2. Олександр Дюма один раз брав участь у дуелі, де учасники тягнули жереб, і той, хто програв, повинен був застрелитися. Жереб дістався Дюма, який пішов у сусідню кімнату. Пролунав постріл, а потім Дюма повернувся до учасників зі словами: «Я стріляв, але не влучив».





3. Вільям Берроуз на одній з вечірок захотів здивувати гостей. Письменник планував повторити вчинок лучника Вільгельма Телля, який потрапив в яблуко, яке стоїть на голові власного сина. Берроуз поставив склянку на голову своїй дружині Джоан Воллмер і вистрілив з пістолета. - Від попадання в голову дружина померла.



4. Після початку Другої Світової війни Марину Цвєтаєву відправили в евакуацію до міста Єлабуга, що в Татарстані. Упаковувати речі їй допомагав Борис Пастернак. Він приніс мотузку, щоб перев'язати валізу, і, запевняючи в її міцності, пожартував: «Мотузка все витримає, хоч вішайся». Згодом йому передали, що саме на ній Цвєтаєва в Єлабузі і повісилася.



5. У 1835 році поруч із Землею пролітала комета Галлея, а через два тижні після її перигелію народився Марк Твен. У 1909 році він написав: «Я прийшов в цей світ з кометою і піду теж з нею, коли вона прилетить в наступному році». Так і сталося: Твен помер 21 квітня 1910 року, на наступний день після чергового перигелію комети.

Джерело: https://www.adme.ru/tvorchestvo-pisateli/samye-bezumnye-postupki-pisatelej-427355/ © AdMe.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *