Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

середу, 12 жовтня 2016 р.

ОБЕРЕЖНО! ІГРИ, ЯКІ СПОДОБАЮТЬСЯ ВАШИМ УЧНЯМ!

Що як не ігри, може допомогти здружитись і краще пізнати один одного? Саме тому  для знайомства ми використовуємо прості і дуже жваві ігри, які допомагають створити дружню атмосферу і розкрити особистість кожного.
Пропонуємо короткий перелік цих активностей, щоб ви могли їх застосовувати в своєму класі, у вчительському колективі чи у будь-які груповій роботі.
1. Завдання – стати у ряд за датою народження (від старшого до наймолодшого або навпаки). Час на активність – 5-7 хв. Ваша роль – перевірити, чи добре учасники справились із завданням.
2. Кожен із групи отримує аркуш паперу, на якому записує запитання незнайомцеві. Питання може стосуватись будь-чого (або ж ви як модератор задаєте власну тему). Потім ви збираєте всі запитання, міксуєте їх і роздаєте знову. Кожен учасник у довільному порядку відповідає на запитання, яке отримав(-ла). Час – 10-15 хв.

3. Коротка історія у стилі Хемінгвея. Кожен учасник повинен описати себе шістьма словами. (Ви, звичайно, можете придумати іншу тематику для історії). Усі охочі потім зачитують своє творіння. Час – 15-20 хв.
4. Спершу ви ділите учасників на міні-групи (4-5 людей). Всі отримують аркуш, на якому пишуть 3 факти про себе – 2 з них правда, один – неправда. Потім по черзі кожен зачитує свій список фактів, всі решту у команді мають здогадатись, який з фактів неправдивий. Час на активність – 10-15 хв.
5. Група ділиться на міні-групи, кожен отримує аркуш, на якому малює явище, предмет або тварину, з якою себе асоціює. А потім у групі кожен пояснює свій малюнок: чому саме така асоціація? Що вона означає? Час на активність – 10-15 хв.
6. Ви попередньо готуєте список різних фактів, щось на зразок “Подорожував (-ла) Іспанією”“Вміє грати на скрипці”“Має зелені очі”і т.д. Таких фактів може бути довільна кількість, але бажано, щоб не менше 10. Якщо ви попередньо знайомі з учасниками, то складати ці запитання буде легше і цікавіше. Якщо ж не знаєте, тоді варто обирати такі факти, щоб потенційно на них знайшлась хоча б 1 людина. Ви роздаєте заготовлені запитання учасникам і вони повинні вписати хоча б одне ім’я свого колеги навпроти кожного факту. Хто перший збере всі імена – той переможець. Можна навіть придумати якусь маленьку винагороду. Час на активність – 15 хв.
Більше таких ігор ви можете знайти за посиланнями:
http://www.icebreakers.ws/get-to-know-you
http://www.slideshare.net/TrainingArena/gtkeo-games-energizers-2

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *