Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

середу, 26 жовтня 2016 р.

Найменша бібліотека у світі розташована в телефонній будці

Внаслідок популярності мобільного зв'язку британські червоні телефонні будки поступово відходять в історію. Однак їх не викидають на смітник. Оператор зв'язку British Telecom розпродає їх усім охочим, а кмітливі британці перетворюють будки на душові, комори чи художні інсталяції.
Так, жителі маленького англійського містечка Вестбері-саб-Мендіп, викупили одну таку будку за символічну плату — 1 фунт — і зробили з неї найменшу бібліотеку, яка відчинена цілодобово та без вихідних. Навіть уночі всередині неї горить освітлення, для любителів почитати в нічний час.

Мешканці містечка встановили всередині полиці, на яких розставили книги різної тематики та DVD-диски. У каталозі бібліотеки понад 100 найменувань: від кулінарних книг і періодичних видань до класики і бестселерів.
Маленька бібліотека функціонує без бібліотекаря — все розраховано винятково на свідомість читачів. Люди самі наповнюють полиці принесеними з дому книгами, а коли щось беруть почитати, то обов'язково потім повертають на місце.
Незважаючи на те, що в місті мешкає близько 800 людей, бібліотека дуже популярна, і іноді для того, щоб взяти книгу, потрібно відстояти чергу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *