Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

ЗНОву ЗНО: згадати все! (візуальні конспекти з літератури)

Чим ближче ЗНО, тим більша паніка в одинадцятикласників. Мозок просто переповнений інформацією, і все частіше виникає питання: "Як? Як можна запам'ятати все? Це нереально! Я нічого не згадаю!" 
Євген Мірошниченко, бізнес-тренер, психолог, президент Асоціації практичних психологів, дає поради як ефективно вчитись і пригадувати вивчене. 
На одній з них, ейдотехніці,  (з грец. ‑ «образ») зупинюсь детальніше. Головний інструмент ейдотехніки – це створення візуального конспекту (шпаргалки). Це те, що людина сама виробляє на основі почутого або прочитаного ‑ перетворений, «переварений» матеріал, утілений у чомусь: конспекті, схемі, малюнку тощо.
Тому можна запам'ятовувати таким чином: замальовувати свої думки й образи за мотивами отриманої інформації. Для запам'ятовування творів – зображати інформацію у вигляді «будиночка», розташовуючи на третьому поверсі інформацію про жанр, стиль і літературний напрям тексту; на другому ‑ дані про автора, історію створення та роль твору в історії; на першому ‑ сюжет, композиція та персонажі.

 На безмежних просторах Інтернету знайшла ось такі візуальні конспекти. Можливо, комусь стане у пригоді саме такий метод запам'ятовування. Успіхів!
















Джерело: https://vk.com/typical11th?z=album-62284544_222178249

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *