Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

неділю, 9 квітня 2017 р.

До уваги випускників: ще один університет запрацює в місті Кропивницький

У зв’язку з тимчасовою окупацією Кримського півострову в обласному центрі за адресою: вулиця Полтавська, 40, відновлюється робота відокремленого структурного підрозділу Таврійського Національного університету імені Вернадського Севастопольський економіко-гуманітарний інститут.
У понеділок, 10 квітня, о 12.00 в прес-клубі відбудеться прес-конференція ректора Таврійського національного університету Володимира Казаріна.

Таврійський національний університет імені  Вернадського – провідний вищий навчально-науковий заклад Криму, заснований у 1918 році, входить в першу десятку вищих навчальних закладів України. На момент анексії Кримського півострова ТНУ імені Вернадського був державним ВНЗ IV рівня акредитації.
У складі університету було 16 факультетів, які готували студентів по 41 напрямку. Загальна кількість студентів становила 15 000 осіб, разом з денною та заочною формами навчання. В університеті працювали 2244 співробітників, з них 919 викладачів, у тому числі 112 докторів наук, професорів, 485 кандидатів наук, доцентів, старших викладачів і асистентів. Серед них – один Герой України, 39 академіків академій різних профілей і країн, чотири лауреати Державної премії України, 36 заслужених працівників науки і освіти України, 53 заслужених працівника освіти АРК.
З Таврійським національним університетом пов’язані імена видатних громадських діячів, вчених, педагогів, які стали гордістю України. Це академіки В.І. Вернадський, О.Ф. Іоффе, О.О. Байков, нобелівські лауреати І.Є. Тамм і І.М. Франко, тричі Герої Соціалістичної праці І.В. Курчатов і К.І. Щолкін та інші.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *