Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

неділю, 2 квітня 2017 р.

Цікаве спостереження: слова-паразити як дзеркало душі

Якщо поглянути правді в очі, то 99% людей, вживають в розмові слова і фрази, які можна назвати паразитами. Хтось більше, а хтось менше, але в цілому це факт. Так от, за цими словами можна дізнатися про людину досить багато. І зараз ми розглянемо трохи прикладів, щоб було зрозуміло.
«До речі» — це слово найчастіше вживають ті люди, яким дуже не вистачає уваги. Вони зазвичай відчувають незручність в новій компанії, і намагаються прикрити своє збентеження цим словом. Прислухайтеся до розмови і поглянете, як сильно привертає увагу чоловік, що починає свою мову із слова «до речі».

«Коротше» — це показник квапливості, агресії, нервозності. Швидше за все, людина, яка вживає це слово володіє холеричним типом темпераменту. Деяких з таких людей можна зараховувати до людей з неврівноваженою нервовою системою.Ще це слово часто зустрічається у дуже балакучих людей.
«Це саме» найчастіше говорять ті люди, яким не хочеться виконувати свою роботу. Можливо, вони ненадійні і імпульсивні, так що не варто на них дуже сильно сподіватися. До того ж, такі особи дуже вправно уникають всяких покарань, швидко звалюючи свою провину на тих, хто виявився поруч.
«Взагалі-то» — слово, що зустрічається у невпевнених в собі людей. Але, на відміну від «до речі», ці особи можуть закотити такий скандал на рівному місці. Правда, роблять вони так із-за своєї невпевненості.
«Насправді» - вірна ознака самовпевнених і егоїстичних людей. Вони довіряють виключно собі, своєму досвіду і своїй думці. Зазвичай, людині-«насправді» не легко завести друзів, адже вона вважає себе одного єдиним і неповторним. Навколишні ж люди – це просто публіка, безлика маса для його життєвих виступів.
«Тіпа» і «Значить» люблять вживати в мові справжні консерватори. Вони взагалі проти всього нового і ними невідомого, а свою думку завжди можуть довести, вдавшись до агресивного стилю бесіди.
«Як би» — це творча натура. Така особа часто проводить час на своєму власному, вигаданому світі. Саме цим виразом такі люди неусвідомлено підкреслюють свою суть, свою відірваність від соціуму, своє відношення до життя.
«Просто» найчастіше виголошують в своїй промові ті люди, думка яких не може бути самостійною. Вони сильно залежать від свого оточення, і бояться узяти на себе хоч якусь відповідальність. Ще ці люди часто виправдовуються, ніж остаточно «падають» в очах знайомих людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *