Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

четвер, 17 листопада 2016 р.

Цікавинки від лінгвістів:


✔ Мова нівхів (народність, що живе на півночі Сахаліну) дивує досвідчених мовознавців. У нивхській говірці існує 26 способів перерахувати предмети/речі в залежності від того, що саме перераховується.
✔ Частіше зустрічається звук «а», який присутній у всіх до єдиної мовних системах. А ось найрідкісніший – «РЖД» – є тільки в одному, чеською. Цей звук маленькі чехи засвоюють останнім.
✔ Одна з мов, що представляє величезну загадку для лінгвістів, це санскрит - давньоіндійська мова гуманітарних наук і релігійного культу, яка використовувалась в якості розмовної, в дуже вузькому колі.
✔ А ви зустрічали абревіатуру на абревіатуру? Скорочена назва однієї з малайзійських фінансових структур – «SKOMKHPHKJCDPWB» – настільки складно в вимові, що у цієї абревіатури є своя абревіатура – SKOMK.
✔ Слово-чемпіон по закладеному в ньому сенсі – «mamihlapinatapai». Жителі Чилі та Аргентини, які використовують в повсякденній мові фуегійскій діалект називають так складно дію «дивитися один на одного в очікуванні, що хтось із двох запропонує виконати те, чого бажають обидві сторони, які не схильні це робити».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *