Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

суботу, 10 грудня 2016 р.

«Дитячу Книгу року ВВС 2016» присудили за страшні історії

Щойно стало відоме ім’я переможця премії «Дитяча Книга року BBC 2016». Це – Галина Ткачук, яка отримала премію за книжку «Тринадцять історій у темряві» (Київ: Темпора, 2016). У дорослій номінації перемогу здобула Таня Малярчук за книжку «Забуття» (ВСЛ).

«Те, що читачі «Тринадцятьох історій у темряві» можуть вдосталь і полякатися, і посміятися, робить книжку дуже цінною для дитячої аудиторії. Дітям необхідно інколи відчувати страх і небезпеку. Адреналін пожвавлює й загострює їхні почуття та емоції, які потрібно вчитися контролювати та приборкувати. А найкраще впоратися зі страхами допомагає саме іронія і сміх. До того ж оповідки Галини Ткачук написані так легко, просто і водночас захопливо, що це надихає на власну творчість. І в книжці це передбачено: після тринадцятьох історій залишено місце для чотирнадцятої, яку може написати сам читач. Тож саме тут він може виплеснути власні страхи і перетворити їх на щось моторошне чи кумедне; або ж знайти свою незвичайну історію у звичайних буденних речах; або ж розповісти стару класичну страшилку в новому стилі й форматі».

Більше про книжку читайте в рецензії.
Нагадаємо, що до короткого списку премії в дитячій номінації, що відбирався з-поміж 13 видань, ввійшли, крім книжки Ткачук, ще три книжки:
До журі премії «Книга року ВВС 2016» увійшли: Віра Агеєва, професорка, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Ольга Герасим’юк, журналістка, Андрій Курков, письменник, Світлана Пиркало, письменниця, радник із питань культури ЄБРР, Марта Шокало, випусковий редактор ВВС Україна.
Джерело: БараБука.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *