Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

четвер, 22 вересня 2016 р.

5 простих порад для тих, хто любить читати

1. Не читайте більше 2 книг одночасно. Виключенням може стати хіба що професія редактора чи літературного критика. У книг із різних жанрів, епох та тематик теж є руйнівна властивість при одночасному поєднанні.
2. Занотовуйте те, що вас вразило. Людська пам’ять – річ не дуже надійна; до того ж, вам рано чи пізно доведеться відповідати своїм дітям на питання “Тату-мамо, а що ви читали?”.

3. Не відволікайтесь під час читання. Так-так, ми живемо в час снек-культури; але не чиніть так із книгами: книга навіть на айпаді вимагає від вас всієї уваги. До того ж, читання літератури – це час, присвячений самому собі, а не своєму смартфону чи телевізору.
4. Не бійтесь покидати нецікаві книги. Життя взагалі часто підкидає “розкручених” авторів чи книжки, про які “всі говорять”. Якщо у вас не лежить душа - не варто силувати себе.
5. Обговорюйте прочитане з іншими. Звісно, якщо ви читаєте трактати з квантової фізики, вам буде трохи складно; а так ви практично завжди знайдете когось із спільними інтересами та досвідом прочитання цієї ж книги, яку прочитали ви. Обговорення часто допомагає помітити ті деталі, на які ви спершу й уваги не звернули.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *