Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

понеділок, 5 вересня 2016 р.

Італійцям на повноліття даруватимуть по 500 євро на... книги

Щоб нагадати італійцям, що культурний розвиток збагачує життя та об`єднує людей, італійський уряд вирішив впровадити «культурний бонус» для юних громадян країни. З нагоди повноліття кожен італієць отримає 500 євро, які зможе витратити на книги, походи в музеї чи у кіно, на концерти, театри або ж на поїздки у національні парки.


Ініціатива стартує вже 15 вересня і триватиме до кінця року. Такий приємний подарунок на 18-ий День народження отримають 575 тисяч італійців. І хоча акція коштуватиме уряду 290 млн євро, представник парламенту Італії Томмазо Наннічіні вважає, що гроші будуть витрачені не даремно. «Ініціатива нагадає молоді, що вони належать до громади, яка вітає їх із досягненням повноліття, - зазначає він. - Це також зверне їхню увагу на те, наскільки важливе культурне зростання як для розвитку себе як особистості, так і для зміцнення основи нашого суспільства».

Італійці зможуть розпоряджатися грошима за допомогою спеціального додатка для смартфонів, а сплачувати за покупки матимуть змогу як онлайн, та і у магазинах, касах тощо. 

У 2017-му італійський уряд планує впровадити подібний бонус для вчителів, що стимулюватиме їх розвивати свої професійні здібності. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *