Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

четвер, 8 червня 2017 р.

Як мотивувати дитину читати більше на канікулах? Поради батькам

Підберіть правильну обкладинку
Книги для літнього читання діти, як правило, беруть у бібліотеці. Пожовклі сторінки, радянські ілюстрації навряд чи додадуть дитині бажання познайомитися з твором. Загляньте разом з дитиною в книжковий магазин. Красиві книги сучасних видавництв можуть стати справжньою розвагою.

✏ Відправляйтеся на природу
Сидіти в чотирьох стінах, коли за вікном твої друзі грають і сміються - ще те випробування. Щоб дитині не було самотньо, запропонуйте поїхати на дачу або, наприклад, на пляж. Якщо виїхати за місто або на природу немає можливості, запропонуйте дитині взяти книгу на подвір'я, і зацікавити сюжетом друзів.
✏ Пошукайте альтернативу
Згадайте себе у школі. Напевно, на вашій совісті досі залишилося кілька непрочитаних творів, які ви ніяк не змогли змусити себе осилити. Дійсно, є книги, які дитині читати складно. Але це не привід відмовлятися від списку читання на літо! Просто знайдіть альтернативний спосіб познайомитися з історією. Наприклад, запропонуйте дитині подивитися екранізацію, сходіть разом на спектакль, поставлений за твором.
Змініть формат
Сьогодні книга необов'язково повинна бути паперовою. Запропонуй дитині читати за допомогою планшета. Сучасні діти швидше освоюють всілякі гаджети, а тому нестандартна книга здатна особливо захопити школяра.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *