Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

пʼятницю, 30 червня 2017 р.

Поради Школи щасливих батьків: 7 правил виховання дівчинки


Правило перше: Красуня
Сумнів у своїй зовнішній привабливості - важкий хрест для дівчинки. Якими б зовнішніми даними природа не нагородила Вашу донечку, Ви повинні з ніжного віку виховувати її в переконанні, що вона - красуня. Підкреслюйте її переваги. Не смійтеся над її недоліками: повнота, кирпатий носик - усе це неповторні риси її особистої чарівності.

Правило друге: Та, яку люблять
Покоління жінок із надзвичайно вибагливими батьками не може позбутися думки, що любов потрібно заслужити. Звідси надмірна старанність, комплекс жертви і невміння просто усвідомлювати себе коханою. Позбавлена у дитинстві явних проявів батьківської ласки, дівчина полетить на перший вогник того світла, який здається коханням. Отже, вона може стати здобиччю будь-якого пройдисвіта, який не полінується погладити її по голові і сказати пару ніжних слів.
Правило третє: Розсудлива
Жінка - берегиня життя. Ознайомте Вашу дочку з правилами безпеки. Навчіть її розбиратися в людях і ситуаціях. Не залякуйте, але застерігайте від зайвої довірливості. Нехай вона навчиться уникати всього того, що загрожує її життю, здоров'ю, репутації.
Правило четверте: Янгол-охоронець
Якщо жінка не вміє піклуватися про близьких, то це не жінка. Навчіть дівчинку помічати чужий біль. Нехай у міру сил вона намагається допомагати слабким і хворим. Не бійтеся стримати, якщо при Вас дочка висміює чиїсь недоліки. Дівчата можуть бути жорстокими, і куди більше, ніж хлопчики.
Правило п'яте: Маленька господиня будь-якого будинку
Не складно прищепити дівчинці навички прання і прибирання, кулінарії та шиття. Куди складніше навчити юне створіння робити хатні справи без скарг і надриву. Навчіть дочку раціональним прийомам ведення домашнього господарства.
Правило шосте: Діяльна і оптимістична
Не сковуйте ініціатив Вашої дочки. Дозвольте їй спробувати себе в ролі лідера. Відзначайте її успіхи. У сучасному світі жінки стрімко висуваються на провідні ролі.
Правило сьоме: Індивідуальність
Виявити і розвинути у дитині індивідуальність, мабуть, найважче. Сприяйте розвитку особистості дитини, але не намагайтеся зламати її індивідуальність. Підтримайте то позитивне, що явно і неухильно проявляється у Вашій дитині.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *