Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

неділю, 1 жовтня 2017 р.

11 “дитячих” слів, які повертають нас у дитинство

Дитинство – це як окремий світ. Зі своїми героями, цінностями і навіть словами.
Пропонуємо пірнути у спогади про своє дитинство і згадати, які слова найбільше асоціюються з цим безтурботним періодом нашого життя.
Село – найбільший, накрутіший дитячий майданчик.
Вулиця – місце зустрічі друзів.
Халабуда – невелике тимчасове житло дітей. Головні будматеріали – стільці, ковдри, подушки (на вулиці – доски, палки, лопухи та інші речі, які потрапляють на очі). Стоїть доти, доки не повернуться з роботи дорослі.
Ровер – він же велосипед. Чим більший і незручніший – тим цікавіше на ньому їздити. Улюблений варіант – “Україна” з рамою. Хто не катався під рамою, той багато в цьому житті не видів :D.



Пєстік – різновид вогнепальної зброї. Виготовлений на 100% з дерева. Кожен пєстік виділявся оригінальним дизайном.
Квач – дитяча гра, яка вчить швидко бігати.
Каша-Малаша – улюблена страва дітей. Головні інгредієнти – пісок і вода. Трава та інші спеції за смаком.
Калабаня – калюжа, яку неможливо оминути. Саме калабані стимулювали вибігати на вулицю, щойно закінчиться дощ.
Патик – чарівна палка, якою можна було робити все що заманеться. Бити бур’яни, гонити бабину корову, дражнити друзів, вистукувати мелодії ітд.
Бабай – злий, страшний дядько, якого обіцяли покликати батьки, коли ми втомлювали їх своїми патиками, халабудами, калабанями і тд.
Хованки – улюблена гра дитинства.
А які слова у вас асоціюються з дитинством? Доповнюйте список у коментарях, згадаємо приємні роки разом 🙂

1 коментар:

  1. "ЦУРКИ" (по іншому "ЦУРПАЛКИ" від скроченого цурки-палки) - креслився квадрат приблизно 2х2 метри у центрі була ямка приблизно діаметром 10-15см., на цю ямку клали "цурку" маленьку паличку, головний цурки повинен своєю тонкою (майже лозина) палицею(патиком) підкинути цю цурку і вдарити влучно щоб цурка залетіла як мога далі від квадрата. На відстані не менше як 30 кроків(гігантів) знаходився "вартовий" який відкидає цурку ще дальше(якщо "головний цурки" докине), інші діти яки на території- "царство" до 30 кроків чатують на те, щоб відбити у повітрі цурку назад у квадрат, чи просто не дати цурці далеко залетіть. Головна боротьба на "рівній" землі де немає "ямки" під цуркою (бо треба без палицею підняти цурку у повітря і ... або у квадрат, або за межі "царства") у царстві своя охорона яка не дає вибити цурку за межі. Ця гра більше для підлітків як і "пекар" щось на зразок "горки", або по іншому "городки".

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *