Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

вівторок, 12 вересня 2017 р.

Корисні поради: 10 способів зняти втому


Втома вже стала звичним станом в кінці дня для більшості людей. Здавалося б, вдома, в спокійній обстановці нарешті можна розслабитися. Але тіло стисло, а думки все ще «на роботі». Виявляється, необхідно навчити своє тіло розслаблятися.


1. Як можна менше користуйтеся електронікою та інтернетом. Перестаньте весь вільний час віддавати Фейсбуку, форумам та іншим принадам інтернету. Ви здивуєтеся, як покращиться ваше самопочуття. Лікарі радять мінімум за 2–3 години до сну вимикати всі електронні пристрої, а хоча б один вихідний оголосити вільним від інтернету.

2. Прийміть душ!
Якщо після роботи вас чекають ще й інші справи, а сил вже не залишилося, допоможе прохолодний або контрастний душ. 

3. Какао і чорний шоколад допоможуть бути в тонусі

4. Прислухайтеся до вимог свого організму
Людський організм живе за своїми біоритмами. Якщо вашому організму необхідно 8–9 годин на відновлення під час сну, то не насилуйте його. Хронічне недосипання неодмінно призведе до втоми вдень.

5. Позіхання — це корисно!
Ніколи не придушуйте позіхання. Якщо хочеться позіхати — позіхайте. Вчені вважають, що позіхання допомагає зняти внутрішній стрес і збадьоритися. Під час позіхання в мозок надходить свіжа порція крові, кисню і більш холодного повітря, що покращує його роботу.

6. Розслабте плечі
Емоційне напруження протягом дня змушує нас стискатися. Просто розслабте м'язи, зробіть кілька обертальних рухів плечима вперед і назад.

7. Співайте на здоров'я!
У ході спостережень доведено, що протяжні пісні (народні, наприклад) хоча б протягом 10 хвилин допомагають розслабитися і відновити самопочуття.

8. Компреси для ніг
Якщо весь день довелося провести на ногах, спробуйте такий рецепт для зняття втоми: 3 столових ложки сухих цілющих трав залийте склянкою окропу, дайте настоятися і процідіть. Цим настоєм змочіть серветки з тканини та оберніть втомлені ноги.

9. Дайте відпочити очам
Якщо весь день довелося провести перед монітором комп'ютера, вашим очам необхідно зняти напругу за допомогою спеціальної гімнастики: натисніть одночасно на обидва ока в точці поруч з внутрішніми куточками очей.

10. Дихайте на повні груди
Часто подолати втому стає неможливо через те, що клітинам мозку не вистачає кисню. Ляжте, прикрийте очі, зробіть кілька вдихів-видихів, при цьому видих повинен бути довшим за вдих. А взагалі намагайтеся більше бувати на природі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *