Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

четвер, 11 травня 2017 р.

Що ми відчуваємо, коли перечитуємо власні дитячі твори? 9 емоційних станів

Ви коли-небудь натикалися на давно забуті твори, які писали ще у дитинстві? Що відчували, читаючи ці тексти? Ми зібрали для вас декілька емоційних станів, які зазвичай супроводжують нас під час читання власних дитячих записів.

1. Захоплення
 
Коли ви знаходите старі записи у щоденнику чи зошиті, ви не можете втриматися і пірнаєте у те, про що думали багато років тому. 
 
 
2. Ностальгія
 
Прогортавши кілька сторінок, з головою поринаєте у роздуми про те, яким колись бачили своє життя, і ностальгуєте за дитинством.
 
 
3. Здивування
 
Старі записи, листи чи вірші можуть вас здивувати. Часто у такі моменти важко сприйняти себе тодішнього, і виникають думки «Невже я був таким злим/наївним/розчарованим..?». Так. Саме так.
 
 
 
4. Збентеження
 
Занурившись у ці розповіді, у вас з`являється відчуття збентеження і сорому. Адже колись ви вважали себе чудовим письменником і думали, що пишете про справді важливі речі. Проте ставши дорослим, розумієте, що завжди є можливість для вдосконалення.
 
 
 
5. Враження
 
Після того, як сором зникає, ви починаєте відчувати себе трохи зворушеним старими записами. Бо може й справді все не так погано, та й чимало цікавих ідей є на тих сторінках. 
 
 
6. Розбите серце
 
Дитячі мрії та сподівання, перше кохання, сварки з друзями та багато іншого, що криється у рядках ваших давніх записів, може не лише розчулити, а й показати, що усі ці роки ви також робили помилки і розчаровувались, як і колись. 
 
 
 
7. Спокій
 
Читаючи і замислюючись все більше й більше, ви усвідомлюєте, що усе, що було, – залишилося у минулому. Воно завжди буде частиною вас, але варто відзначати хороше зі свого досвіду і йти далі.  
 
 
8. Гордість
 
Озираючись назад за допомогою дитячих текстів, неможливо не пишатися тією дитиною, якою ви були. Адже вилити свої роздуми на папір – це свідчення того, що ви мали чимало натхнення і терпіння. 
 
 
9. Натхнення
 
Можливо, ці записи покажуть вам, як з роками ви рухалися вгору, і надихнуть розвиватися далі. Ідіть вперед, аби змусити цю маленьку дитину, яка мріяла стати письменником, пишатися собою. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *