Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

середу, 28 вересня 2016 р.

Як справити гарне враження при знайомстві

При кожному новому знайомстві рішення про те, чи подобається нам ця людина, займає всього 7 секунд. Природно, це працює в обох напрямках. Тому для багатьох ситуація знайомства є стресовою, особливо якщо людина невпевнено себе почуває або просто сором'язлива.
Тут зібрано 7 простих рекомендацій, які допоможуть справити гарне враження протягом цих 7 важливих секунд.

1. Дивитися в очі
Велика частина спілкування відбувається невербально, тому прямий відкритий погляд в очі дозволить швидко привернути до себе людину. Такий погляд є універсальним сигналом довіри і чесності. Щоб не здатися занадто самовпевненим, можна час від часу дивитися нижче рівня очей співрозмовника.
2. Щиро посміхатися
Знайомитися з новими людьми стане набагато простіше, якщо кожну зустріч супроводжувати щирою посмішкою. Симпатія до інших людей зазвичай виникає, якщо ці люди викликають позитивні почуття і емоції.
3. Пам'ятати про привітання
Розмова, розпочата з випадковою фрази, може застати людину зненацька. Тому краще спочатку привітати співрозмовника і представитися. Також не варто боятися першим вітатися з незнайомими людьми. Мабуть, це найпростіший компонент успішних знайомств, яким, проте, часто нехтують.
4. Демонструвати відкритість і впевненість
Наше тіло говорить багато про що. Варто скористатися цим, щоб миттєво справити потрібне враження. Сигнали, що демонструють відкритість і створюють атмосферу довіри: розслаблена поза, пряма (але не напружена) спина, голова піднята, руки не схрещені і знаходяться на рівні стегон.
5. Виявляти інтерес
Продемонструвати щирий інтерес до людини допоможе ледь помітний нахил вперед, в той час як він / вона говорить. Уявіть собі, що ваш співрозмовник є єдиною людиною в кімнаті в цей момент, і ваша щирість буде світитися.
6. Уважно слухати
Класична помилка при знайомстві - це нескінченно говорити про себе. У той же час люди симпатизують тим, хто показує їм свою зацікавленість. Постарайтеся дати співрозмовнику можливість щось розповісти. Можна поставити кілька запитань про хобі і захоплення людини і активно слухати.
7. Випромінювати позитив
Емоції заразливі, тому люди тягнуться до тих, хто робить світ яскравішим. Якщо ми хочемо сподобатися співрозмовнику, варто свідомо уникати негативних висловлювань і скарг. Тоді людина запам'ятає той позитивний настрій, який від нас виходить, і захоче зануритися в цю енергію знову.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *