Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

четвер, 20 липня 2017 р.

Як поліпшити свої розмовні навички? Кілька практичних порад:

 Позбавтеся від слів-паразитів.
«Е-е», «ммм» — не найкращі слова для того, щоб вести бесіду. Ви намагаєтеся з їхньою допомогою позбутися незручних пауз, але робите тільки гірше. Почніть з відстеження цих слів, щоб позбутися від них раз і назавжди.

 Слідкуйте за мовою тіла.
Говорите співрозмовнику, що раді його бачити, але схрещуєте руки на грудях? Або говорите, що уважно слухаєте, але відволікаєтесь на смартфон? Якщо це про вас, то вам точно слід зайнятися мовою свого тіла. Наші жести впливають на розмову так саме, а то і сильніше, ніж слова.

 Підготуйте кілька тем для розмови.
Ситуації, коли вам потрібно перекинутися парою слів з людиною, трапляються часто. І добре, якщо ви від природи комунікабельні. Якщо ж тему для розмови придумати складно, скористайтеся такими темами для розмови: родина, професія, розваги, хобі, мрії.

 Розкажіть історію.
Ось тільки не кажіть, що у вас нудне життя і немає жодної цікавої історії. Іноді історії, які нам здаються вже звичними, можуть викликати фурор.

 Не бійтеся ставити питання.
Запитайте співрозмовника про його плани на літо, про роботу, про дітей. Зрештою, поставте себе на його місце і подумайте, яке питання ви хотіли би почути.

 Слухайте.
Важливішого за це не може бути нічого. Слухати, дійсно слухати — не найпростіше завдання, але зусилля, витрачені на його освоєння, окупляться.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *