Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

неділю, 5 листопада 2017 р.

9 причин регулярно читати

📗 1. Книги збільшують словниковий запас.
Коли ви читаєте твори різних жанрів, то стикаєтеся зі словами, які зазвичай не використовуєте у повсякденній мові. Якщо якесь слово вам незнайоме, зовсім не обов’язково шукати в словнику визначення. Іноді про значення терміна можна зрозуміти за змістом. Читання допомагає не тільки в збільшенні словникового запасу, але і підвищує грамотність.

📗 2. Знижує стрес
У сучасному світі позбавлення від стресу – основна турбота багатьох людей. Багатство і ритміка мови має властивість заспокоювати психіку і визволяти організм від стресу. Особливо допомагає в цьому читання фантастики перед сном.

📗 3. Розвиває мислення
Одна з важливих переваг читання книг – це той позитивний ефект, що воно робить на наше мислення. При читанні ми більше розмірковуємо, щоб зрозуміти ту чи іншу ідею твору.

📗 4. Захищає від хвороби Альцгеймера
За даними останніх досліджень, читання дійсно захищає від захворювання мозку. Коли ви читаєте, активність мозку збільшується, що покращує його стан.

📗 5. Додає впевненості
Читання книг робить нас більш впевненими. Коли в розмові ми демонструємо глибоке знання того чи іншого предмета, то мимоволі ведемо себе більш впевнено і зібрано. А визнання навколишніми ваших пізнань позитивно позначається на самооцінці.

📗 6. Робить нас більш творчими
Креативні люди можуть генерувати відразу кілька відмінних ідей. Звідки їх можна взяти? З книг. Читаючи твір, ви можете почерпнути звідти масу ідей, які згодом втілити в життя.

📗 7. Покращує сон
Якщо ви систематично будете читати перед сном, то незабаром організм звикне до цього, і тоді читання стане своєрідним сигналом, що говорить про швидкий відхід до сну. Таким чином ви не тільки поліпшите свій сон, але і вранці будете відчувати себе бадьоріше.

📗 8. Покращує мозкову активність
При читанні ми зазвичай уявляємо багато деталей: персонажів, їх одяг, навколишні предмети. Також необхідно пам’ятати безліч речей, які потрібні для розуміння твору. Саме тому читання тренує пам’ять і логіку.

📗 9. Покращує концентрацію
При читанні необхідно концентруватися на змісті твору, не відволікаючись на сторонні предмети. Ця навичка дуже корисна при будь-якій іншій діяльності. Також читання книг розвиває об’єктивність і здатність приймати виважені рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *