Цього разу дізнайтеся, як звернутися до офіціанта чи бармена в українському ресторані. До речі, у Львові у “Трапезній” Музею ідей відвідувачам роздають словники із такими чисто галицькими словами.
Стравопис – меню.
Напивок (тацьові) – чайові.
Наїдки – страви.
Начиння – посуд.
Філіжа́нка – маленька чашка.
Га́мати – їсти.
Вуличне жировисько – фаст фуд.
Ква́рта – чверть літра.
Келішок – чарочка.
Коки – коктейль.
Бровар – пиво.
Вхіритись (влюлятись) – перепити алкоголю.
Абстинент – той, що не п’є алкоголю.
Фото заголовку ogo.ua
За матеріалами maximum.fm
Немає коментарів:
Дописати коментар