Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

вівторок, 7 лютого 2017 р.

7 хитрощів, щоб дитина читала

Ми переконані, що до художньої літератури треба звикати, особливо дитині. Ось декілька прийомів, які допоможуть зробити читання приємною частиною життя дитини: 

1. Спочатку дитина читає тільки по складах, швидко втомлюється і вважає читання однією з найскладніших справ. Тренуйте швидке читання на довгих, але простих знайомих віршах. До того ж вони не вимагають постійно вловлювати зміст. 

2. Пробуйте комікси. І якщо у вас вони асоціюються тільки з примітивним чтивом, то це, звичайно, не так. Сьогодні, крім коміксів, видаються графічні романи - повноцінні книги з сюжетом, дитячі в тому числі. Плюс таких книг очевидний: картинки, мало тексту, можна швидко дочитати і отримати порцію задоволення. 


3. Нехай дитина придумає свій блог про читання. Відео, до речі, не обов'язково викладати на youtube - дітям вистачає лайків від дідусів-бабусь.

4. Дивіться спочатку кіно, щоб після захотілося прочитати книгу. Усього Гаррі Поттера ваш семирічка навряд чи прочитає. Але невеликі розповіді можна спочатку подивитися, а потім із задоволенням прочитати. 

5. Щоб книги були присутні в житті постійно, купуйте детективні завдання. Так можна розгадувати 50 детективних загадок Ганса Преса і читати «Детектив П'єр розплутує справу». Подібних книг сьогодні дуже багато. 

6. Пробуйте різні формати. Включайте під час довгої дороги аудіокниги, слухайте аудіокниги за шкільною програмою. 

7. Пропонуйте намалювати ілюстрацію. Обговорюйте головного героя, як він може виглядати. З розвиненою уважністю до описів і взагалі до тексту потім жодна книга недільного вечора не буде страшна. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *