Вітаю Вас на сторінках блогу "ТЕРИТОРІЯ МОВИ"! Сподіваюсь, він буде цікавим і корисним для Вас!

пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

Україна пише радіодиктант. Приєднуємось?

9 листопада 2017 року, у День української писемності та мови, традиційно відбудеться XVІІ Радіодиктант національної єдності, який цього року об’єднає кілька локацій.

Акція традиційно відбувається у День української писемності та мови і має на меті об’єднати усіх небайдужих навколо українського слова. Для того, щоб стати учасником, окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку, радіоприймач, комп‘ютер, планшет або телефон з виходом в Інтернет.


О 12.00 на Першому каналі Українського радіо почнеться годинна радіопрограма, присвячена акції: йтиметься про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання, а 12.30 прозвучить власне текст. Диктуватиме доцент Київського університету ім. Б.Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко. Якщо обставини не дозволять вам долучитися до написання радіодиктанту у прямому ефірі, ви можете прослухати запис радіодиктанту на сайті Українського радіо (www.nrcu.gov.ua) у зручний для вас час.
Українське радіо запрошує усіх охочих не лише долучитися і написати диктант, але й стати своєрідними співорганізаторами акції: створити свій власний осередок радіодиктанту – зібратися родиною, колективом чи організувати написання у закладі, де ви працюєте або навчаєтеся, адже мета акції – не перевірка грамотності, а єднання!
Одним із таких осередків написання стане аудиторія імені Михайла Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де радіодиктант писатимуть громадські діячі та митці, а також учні та школярі.(адреса: Київ, вул. Володимирська, 60)
Будемо раді відповісти на всі ваші запитання та пропозиції, надіслані на gumenna@ntu.ua
Інформаційна довідка: Щороку на адресу Українського радіо надходить понад 20 тисяч листів від учасників не лише з усіх областей України та Криму, а й з-за кордону: Австралії, Великобританії, Данії, Єгипту, Китаю, Німеччини, ОАЕ, Польщі, США, Швеції. Це люди різного віку і різних професій: школярі і студенти, політики і митці, фізики і лірики. Традиційно спеціальні призи від меценатів (бібліотечки та передплати на періодичні видання) отримують не лише переможці, але й учасники, які припустилися однієї несуттєвої помилки. Щороку у рамках акції відбуваються різні події, мета яких – привернути увагу до вивчення української мови і єднання навколо слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *